Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

to epomeno vima


....................................................................................................................................................................................................................TO EΠOMENO BHMA..................................................................................................................................................
Να γνωρίσεις των εαυτό σου απ την καλή κι απτήν ανάποδη είναι το πρώτο . Αυτό δηλαδή που με κόπο στερήσεις κι αγώνα κατάφερες, να νικήσεις, αυτό, να το δεις δίπλα και κοντά με αυτό που απέφευγες, δίπλα, ισοδύναμα να τα δεις και τα δύό,όπως την μέρα και την νύχτα απαραίτητα για την συνέχεια , για το επόμενη μέρα, την διάρκεια και την δημιουργία!..Γιατί και η νύχτα έχει ζωή όσο και η μέρα!
Να σου αποκαλυφθεί ότι πουθενά δεν πήγε το κακό σου δεν ξεριζώθηκε, δεν απαλλάχτηκες απτών φονιά, μα κριμένο σε φυλακή τον είχες, απ τον κόσμο, κι από τα μάτια σου .Τον δικό σου φονιά και όχι του αλλουνού, γιατί εύκολα έξω από σένα τις νύχτες των άλλων βλέπεις!
Καλά έκανες και τον νίκησες τον δαίμονα του σκότους , τον δαίμονα σου! Όμως είναι γραμμένο το φως να βλέπει το σκότος, κι αν δεις το σκότος σου, τότε να ξέρεις ότι το βλέπεις απ το φως σου. Μην αναθαρρήσεις σαν δεις το κρίμα σου να μοιάζει νικητής, μα ταπεινώσου εμπρός στην ίδια την δύναμή σου που τόσα χρόνια, αν και το εξόριζες το κακό σου, δεν έγινες φονιάς να το σκοτώσεις!
Να ξέρεις θ,αρθούν στα όνειρα σου Ερινύες και παγίδες έξυπνα στημένες για να σε αποθαρρύνουν, να σε κάνουν να ξεχάσεις ότι νίκησες και συχώρεσες τον εχθρό αφήνοντάς του ένα υπόλοιπο, μια γη να βρει για να πατήσει! Να το θυμάσαι όσο καιν φαίνεται ότι σε καταβάλει Να το θυμάσαι! Εσύ πέρασες στην αιώνια γη των νικητών φτιάχνοντας πανοπλία με προσευχές και νηστείες με ολονύχτιες γονυκλισίες και αποχή. Και αυτά γράφτηκαν έχοντας μάρτυρες τους τόπους όπου κάθε αγώνας συνέβη απτά σκαθάρια μέχρις τα περαστικά πουλιά απτά παιδιά κι από τις πέτρες που πότισε το κλάμα σου. Τον ουρανό έχεις μάρτυρα ότι έγινε ένα με εσένα, και ότι κατέβεις στον Άδη για όλα αυτά και τους ανθρώπους, και ανάμεσα σε αυτούς όσους σε γέννησαν, και γεννήθηκαν από σένα!
Για να έχεις κι αυτόν μάρτυρα , τον ίδιο τον Άδη!
Να θυμάσαι ότι πολλά ονόματα από όσα ακούς δεν άξιζαν στην ιστορία να να γραφτούν για τα καλά η τα κακά τους! Κι ότι αυτή η ιστορία είναι μόνο των ανθρώπων και όχι ολάκερης της δημιουργίας! Μια ιστορία μισή μετρημένη σε ανθρώπινα μέτρα, ανθρώπων που είχαν τον κόσμο μόνο, τον χτιστό, περιουσία, δεν είναι η δική σου αυτή η ιστορία !
Να θυμάσαι ότι δεν περνά το μέτρο τον ανθρώπων, αυτό, στον άπειρο της θείας δημιουργίας, και ότι ένα λεπτό να πίστεψες, να αγάπησες να ζήτησες είναι αρκετό για τον θεό!
...............................................................................................................................................................
Ποιος σου έδειξε τον τρόπο να ριζώσεις αφού δεν είσαι πεύκο και μηχανεύτικες τα ακούνητα για να κοιτάς απτήν θέση όπου σμιλεύτηκες και την νόμισες, κάνοντας την δική καταδίκη σου, μην επιτρέποντας σε άλλη ζωή να την ε μοιραστεί μαζί σου, την καταδίκη σου! Ότι όλα ακούνητα γυρνούν από σένα σε απόσταση ασφαλείας, γύρο απτήν δική σου κτήση! Ναι θα στα πάρει η θάλασσα, θα σου τα λιώσει η λάβα, μαζί με ότι έχεις καταπατήσει, γυμνός θα περπατήσεις ξανά ψάχνοντας με φόβο την τροφή σου ώσπου να γίνεις παντοτινά λεύτερη ύπαρξη της ομορφιάς και του δέους! Ύπαρξη του ανεπάντεχου και χωρείς σύνορα κόσμου!
Του πραγματικού κόσμου!
….........................................................................................................................................................................................................................EΠOMENO BHMA...................................................................................................................................................

Το φως σε ανάστησε όμως γεννήθηκες στο σκοτάδι το πρώτο το λέμε πατέρα και το δεύτερο μητέρα
Είναι η γη μητέρα και ο ήλιος είναι πατέρας και ο χώρος όπου οι πλανήτες και οι αστέρες γεννιούνται είναι το πνεύμα το άγιο. Γιαυτό ο νους είναι κοντά στο πνεύμα το άγιο. Γιατί είσαι γέννημα του ουρανού και της γης, όπως κάθε τι που αντιλαμβάνεσαι. Όλα έχουν έναν πατέρα και μια μάνα γιατί γεννιέται από τα δύο το ένα.
Κι αυτά τα δύο πριν γεννηθούν εκκολάπτονται στον χώρο του αγίου πνεύματος εκεί αναπαύονται εκεί σταματούν και εκεί αρχίζουν να υπάρχουν, Ώσπου να φέρουν σε ύπαρξη το ένα. Έτσι ήταν ένα, μέσα στο πνεύμα. Και έτσι λέμε ένας είναι ο θεός !
Το άγιο πνεύμα δεν γεννιέται ούτε πεθαίνει και ενώ βρίσκεται μέσα σε όλα τα πράγματα εντούτοις
δεν τα ενοχλεί δεν τα επηρεάζει μα απέχει από αυτά όπως απέχει ο ουρανός απτήν γη και ενώ είναι
γύρο και από πάνω της, ζει βαθιά μες την καρδιά της !
Και όπως απ το περίσσευμα της καρδιάς μας το στόμα λαλεί, έτσι αρθρώσαμε τους πρώτους ήχους και αντιληφθήκαμε την αρμονία του πνεύματος μέσα από ύμνους και προσευχές, μελέτες και χαμηλές συζητήσεις. ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

HTML

Powered By Blogger