Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Η ΙΔΙΑΙΤΕΡΌΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΎ 3. ΤΡΊΑ


(Όμως εδώ δεν πατρονάρουμε κάποιο σύστημα σκέψης, αλλά εμφανίζοντας τα κοινά τους σημεία καθώς και τις διαφορές τους, ανοίγουμε τον δρόμο για μια μια ποιο πλήρη άποψη αυτών των φιλοσοφικών συστημάτων. Ο πολιτισμός όπως τον γνωρίζουμε ξεκίνησε απ ετούτων εδώ τον τόπο και σ' αυτόν είναι όπως φαίνεται γραφτώ να τελειώσει. Τέλος είναι επείγων να φανερωθούν και να συμπληρωθούν οι επιστήμες, γιατί ο χρόνος παραμονής μας, σε αυτόν τον πλανήτη φθάνει στο τέλος του.
Παραπάνω κάναμε νύξη για την διάταξη των κόσμων του “γνωστού” σύμπαντος και αναφερθήκαμε στην αλληλοεπίδραση μεταξύ τους μέσω του νόμου των οκτάβων. Όσοι επιθυμούν να εμβαθύνουν ας προμηθευτούν τα σχετικά βιβλία. Έπειτα περάσαμε στον Μικρόκοσμο (άνθρωπος-άτομο), και εκεί με τον Στάινερ γράψαμε για τους εσωτερικούς κόσμους του ατόμου. ΤΑ ΓΡΆΦΩ ΑΥΤΆ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΏΣΟΥΜΕ ΑΠΌ ΕΔΏ ΜΈΣΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΌΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΎ 3. ΤΡΊΑ.
Χωρείς αυτόν τον αριθμό, δεν θα είχαμε την ολοκλήρωση της πανάρχαιας αντίληψης του αρ. 2, του δυαδικού συστήματος σκέψης. Όμως στην εξέλιξη της ανθρώπινης σκέψης το ένα ποτέ δεν ήταν ο εαυτός. Το 1 ένα, ήταν πάντα κάτι ξεχωριστό από τον παρατηρητή. Έτσι, ακόμα και σήμερα όταν κάποιος λέει όλα είναι ΈΝΑ, είναι σαν να μην λέει τίποτα. Γιατί αναφέρεται σε κάτι που αντιλαμβάνεται, σε κάτι ξεχωριστό απ αυτόν. Αλλιώς δεν έχει νόημα να το αναφέρει. Με το 2 τώρα, αρχίζει η σύγκριση, όμως ακόμα δεν υπάρχει σαφής αναφορά στον εαυτό, στο άτομο, στον παρατηρητή. Αυτό και εκείνο είναι μια διάφορα που την αναγνωρίζει και την ολοκληρώνει το άλλο. Στην εξέλιξη της ανθρώπινης σκέψης, ο παρατηρητης Εμφανίζεται με τον αρ. 3 στην ολοκλήρωση της ανθρώπινης σκέψεις με την τριαδικότητα, τις τρεις διαστάσεις, την Αγία τριάδα, τρεία πουλάκια κάθονταν, κ.λ.π. Τέλος μ αυτόν τον αριθμό σφραγίζετε νομοτελειακά το πως και το γιατί της ύπαρξης και κάθε άλλος αριθμός στρέφετε εκεί όπου ξεκίνησε ,στο 1 Ένα, στον αρ. δηλ. 3 που είναι η ολοκληρώσει του αριθμού ΕΝΑ διότι περιέχει το αντίθετο του και την ενέργεια του, τον χρόνο, κίνηση, και τον παρατηρητή ολοζώντανο, στην ανθρώπινη σκέψη, και έτσι αρχινά, τελικά η φυσική ανάπτυξη της. Είτε έχουμε να κάνουμε με επιστήμη είτε με θρησκεία ο αριθμός 3 έχει την εξέχουσα θέση διότι είναι ένα ολοζώντανο και ολοκληρωμένο σύστημα μέσα στην σκέψη μας.
Στο σύστημα της αναπνοής μας το τρία είναι η παύση, το “τρία” είναι ότι επιτρέπει την συνέχεια της αναπνοής (χρόνος).
Έτσι η περιγραφή του κόσμου και του ανθρώπου ξεκινά και αναπτύσσετε στην σκέψη μας, με αυτόν τον αριθμό. ν.ν.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

HTML

Powered By Blogger