Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009




......................Ο ΧΡΥΣΟΜΑΛΟ ΔΕΡΑΣ 2
.............................................................................................................
(Να γίνει γνωστό απ τον απλό άνθρωπο ανεξάρτητα τη γνώσεις έχει, και να προβληματίσουμε όποιον έχει σε, αυτό που κατά την δική σου γνώμη είναι ζήτημα αυτού του χρόνου!
Κατά την δική μου γνώμη, δεν είναι σωστό να εντοπίσουμε σφάλματα και φταίχτες , αναγκαστήκαμε να περάσουμε απ τα δύσκολα , κατακτητικούς πολέμους, γενοκτονίες δολοφονίες αθώων , προέδρων, ιερέων, ανθρώπων του πνεύματος και της πραγματοποίησης του, για να φτάσουμε στα εύκολα για τον λόγο τον αληθινό ότι όλα αυτά ταρακούνησαν και τους ποιο στυγνούς από εμάς, τους ποιο αρνητικούς, μας έφεραν σε ένα αδιέξοδο, που μια θαρραλέα πράξη αρκεί για την υπερκέραση του !
Πια είναι αυτή; Αν κάποια σημαία πρέπει ακόμα, να σηκωθεί, αυτή θα είναι του πλανήτη μας, και θα υποστηρίζεται απτήν ανθρωπότητα. Αφήστε της παλιές δόξες να γεννήσουν την καινούργια υποστηρίζοντας τους ανθρώπους του κόσμου, που ενώ κρατούν τα έθιμα και τις παραδόσεις τους δεν αμφισβητούν των υπολοίπων, . Δεν θα γίνουμε όλοι Έλληνες ούτε οι Ευρωπαίοι, ούτε θα γίνουμε Εβραίοι ούτε όλοι Άραβες, Ασιάτες, Ινδοί, ή Αφρικανοί και Κινέζοι !
Το κάθε έθνος, ακόμα και το ποιο μικρό και ασήμαντο, θα παραδώσει την κουλτούρα του στο σύνταγμα της νέας γης. Για τη δεν είναι θέμα καλής θελήσεως μα επιτακτικής ανάγκης)!
................................................................................................................
...Αυτό που είπες τώρα τελευταία που σε γνώρισα και σε είδα, ...Αυτό το πράγμα, αυτό το πράγμα,
δεν διαφαίνεται τόσο πολύ σε μια σειρά στις σελίδες μου, εκεί, ας πούμε, με κάποια προλεγόμενα που μπορούν να τοποθετηθούν, κάποιες παρεμβάσεις, μπορούμε να πούμε, ότι, ... Μην νομίζεται ότι σας θίγομαι , και να σας θίξουμε στο κάτω κάτω, σας σας θίξαμε γιατί δεν γνωρίζεται κάποια πράγματα, και κάπου ας πούμε κακοποιήσατε ...
-Κάποια άλλα
Κατά τον κόσμο ας πούμε, κάματε έναν κόσμο ανυπόφορο, για τις ψυχές. Δηλαδή οι ψυχές εδώ πέρα που έρχονται βασανίζονται παιδεύονται, μήπως δεν το ξέρετε; Μήπως δεν το ξέρετε γιατί δεν πιστεύεται οι ίδιοι στην ψυχή;!
Εμείς σας λέμε ότι να το! Υπάρχει η ψυχή! Και είναι έτσι κι έτσι κι έτσι! Έτσι την βίωσε αυτός ο άνθρωπος πραγματικά , και μόνον αυτός! Και μόνον αυτού του τύπου, άνθρωπος, μπορεί να φτάσει στην θέοση !
Δεν είναι οποιοδήποτε αυτό, δεν του δίνεται η χάρη ... στον οποιουδήποτε, η χάρη δεν δίνεται. Αυτό δηλαδή, ...Μην νομίζεται ότι με τις επιστήμες σας, ...Μην νομίζεται ότι μπορείτε, εάν πρώτα δεν ταπεινωθείτε, ...Δηλαδή εάν πρώτα δεν είστε ταπεινοί, εάν αυτό που κάνετε σαν επιστήμη , δεν το κάνετέ, αφού, πρώτα, έχετε κάνει μια πορεία ανθρώπου, που είναι ανθρώπου, βασικά που ξέρει, και θέλει πραγματικά η επιστήμη του να ωφελήσει, σε κάτι, σημερινό! Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό ότι και ο επιστήμονας και προπαντός ο θεολόγος , να μην νομίζει ότι η θεολογία είναι το κάτι τη, το διαβάζουμε μένοντας πιστά στο γράμμα αυτό , (που στο κάτω κάτω δεν έχει ζώσα ψυχή) και ενώ το μεταφέρουμε δεν έχουμε καμία σχέση με αυτό!
Και εδώ γίνεται και η κριτική στην εκκλησία , κάπου, και εγώ αυτά λέω κάπου, σε ορισμένους, παπάδες ας πούμε , απ αυτούς που γνωρίζω. Ότι εάν ήμουν στην θέση τους , εάν ήμουν ένας ιερωμένος , καθημερινά θα έλεγα και άλλα πράγματα, και τελείως διαφορετικά , από εκείνα που θα είχα πει την προηγούμενη Κυριακή, στο εκκλησίασμα . Θα έλεγα πράγματα δικά μου αυτά που βιώνω σαν παπάς σαν ιερωμένος ότι μου συμβαίνει ότι με προβληματίζει, σαν ιερωμένος ,σαν παπάς! Ένας ιερέας αν θέλουμε να το πούμε σωστά΄ αυτός λιπών θα έπρεπε να ταν η ζωή του μια, προσευχή καθημερινά, όλη την εβδομάδα .
Για να φτάσει την επομένη με κάποια άλλα καινούργια πράγματα, όχι οτι θα ανέτρεπαν, ...Σε καμιά περίπτωση δεν θα ανέτρεπαν τα προηγούμενα, αλά αν το άτομο αυτό, -και δεν είμαστε τέλειοι- μα
αν το άτομο αυτό, δεν είχε φτάσει πραγματικά στην αγάπη, ο ιερωμένος αυτός, πραγματικά θα ήταν το κάτι άλω, κάτι διαφορετικό, την επόμενη Κυριακή.
Αυτό δεν το καταλαβαίνουν, νομίζουν ότι είναι ένα υπαλληλίκι! ...Έτσι! Κι αυτό είναι πραγματικά και σε μας, και εδώ είναι η διαφορά του καλλιτέχνη! Δηλαδή τελικά δεν είναι τυχαίο ότι ένας καλλιτέχνης, έχει φτασμένο να, ... Γιατί είναι ένας παιδεμός, μία παίδευση σημαντική, τρομερή, αν ο καλλιτέχνης δημιουργεί για να εκφράσει, για να προσεγγίσει τα αισθήματα...
-Και να επικοινωνήσει!
Και να επικοινωνήσει, μέσο της τέχνης, με τους ανθρώπους που πιστεύει ότι και αυτοί τον κατανοούν, γιατί κι αυτοί έχουν ψυχή! Και επομένως, η ψυχή, ανταποκρίνεται στην άλλη ψυχή , διότι έχουν τα ίδια ιδιώματα μοιάζουν, τελικά μοιάζουν! Άρα λιπών εκεί πρέπει να δείξουμε, αν υπάρχουν στοιχεία μέσα, και υπάρχουν, αρκετές ας πούμε παρεμβάσεις, που κάνω, λίγο σκληρές ας πούμε, ... και στους πολιτικούς αν είναι ανάγκη πάλη να χτυπήσουμε την πολιτική να πούμε, όταν ένας μιλάει μες το πλοίο αποκλειστικά για την ψυχή.
Επειδή ας πούμε, το βιβλίο, ... Με τον τίτλο, ... Έχει τον τίτλο “Χρυσόμαλλο Δέρας”, και μπορούμε να βάλουμε και έναν υπότιτλο, “Το Μανιφέστο, των Ελλήνων” , Σαν να επρόκειτο να ήταν οι Έλληνες, δηλαδή, εκείνος ο λαός ο εκλεκτός, κι όχι οι Ιουδαίοι, ας πούμε, ε, Υπάρχει μια αντιπαράθεση εδώ πέρα, γιατί, γιατί για μένα πάλη σαν να προσβλήθηκε η ελληνική παράδοση από τους Ιουδαίους . Για μένα! Εκεί δείχνω κάτι που δεν είναι στα πλαίσια της αγάπης. Δηλαδή αυτό δεν θα έπρεπε ίσως να το αναφέρω, ότι είμαι Έλληνας. Ε εάν όμως, οι ψυχές όπως λέμε , έχουν μια παλαιότητα, δηλαδή, τυχών μετενσαρκώνονται, επομένως έχουν μια εμπειρία, και οι ψυχές των Ελλήνων είναι τυχών πιο παλαιές, ποιο αρχαίες ψυχές! Οι πρωτόγονες ψυχές! Και όπως η γλώσσα η Ελληνική, για την οποία λέω, πολλά μες το βιβλίο μου, τότε καλό είναι, πραγματικά, όπως λέω στο τέλος, και κάπως στον πρόλογο, η Ελληνική γλώσσα να γίνει τελικά, η δεύτερη γλώσσα για όλους τους λαούς της γης.
Δότη η Ελληνική γλώσσα αποκαλύπτει το θείον! Είναι μια γλώσσα δηλαδή που άμα την χρησιμοποιήσει ένας άνθρωπος που δεν έχει κάνει ξέρω γω, πανεπιστήμια, αρκεί να ξέρει ελληνικά και θα κατανοήσει τη σημαίνει θεός τη είναι ψυχή, μόνο από την λέξη! Αυτό το αναλύω μες το βιβλίο .
Επομένως δεν είναι περηφάνια αυτό που δείχνω, ούτε σε καμιά περίπτωση εθνικισμός με την κακή έννοια, η τυχών ρατσισμός σε άλλες περιπτώσεις, όταν αναφέρομε για τον Έλληνα κλπ κλπ, Ίσα ίσα όταν μιλάμε για Έλληνα πρέπει να θεωρούμε, τον Έλληνα ένα ον απελευθερωμένο!
-Όσο γιαυτό έχουμε πολύ ξεκάθαρες διατυπώσεις απ τον Πλάτωνα και σύγχρονους μελετητές της Ελληνικής γλώσσας, της παιδείας, και κατ επέκταση την βαθύτερη σημασία της λέξης Έλληνας!
....................
Ένα τελευταίο πράγμα που είναι και το γεγονός της αρχής της συζήτησής μας, στο καφενείο, μιας και είπαμε τότε για τον Σωκράτη, τι ο Σωκράτης , δεν ήταν, ... δεν θεωρούσε την φιλοσοφία , λόγια αέρος, ακριβός και γι αυτόν τον λόγο δεν έγραφε, και στο τέλος αυτό το βιβλίο θα μπορούσε να μην είχε γραφτεί, και να το μεταφέρουμε τελικά πραγματικά, μέσα απ το ίντερνετ, να μην καταναλώσουμε χαρτί, απ τα δέντρα, ας πούμε ξέρω γω, καταστρέφοντας τα, και μετά να το πετάξουμε, αλά, τελικά μιας και υπάρχει το ίντερνετ, μέσο του ίντερνετ , διότι, αυτό είναι ένα μήνυμα (Χρυσόμαλλο Δέρας) που πρέπει, να εφαρμοστή! Καθημερινά να το εφαρμόζουν όλοι όσοι θα έρθουν σε επαφή μαζί, με αυτό το μήνυμα! Είναι επομένως πολιτική! Αυτό είναι μια πολιτική τελικά!
Για τον Σωκράτη δηλαδή η φιλοσοφία ήτανε, να γίνει η σκέψη (Λόγος) έργο και ζωή των πολιτών , πολιτική , Να επιτευχθεί δηλαδή εκείνη η συμβίωση που θα επιτρέψει στους ανθρώπους να ζούνε ειρηνικά!
Να ζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να φτάσουν, τελικά στην γνώση του θείου! Αυτός είναι και ο τελικός σκοπός του ατόμου μέσο της κοινωνίας που διασφαλίζει και προάγει την ειρηνική συνύπαρξη, μέσο των παροχών και την βοήθεια αυτής, να φτάσει τελικά κάθε πολίτης, στην ευδαιμονία! Και μόνο ένα ανθρώπινο πνεύμα που γνωρίζει την προέλευση της ψυχή του, είναι ευδαίμων, και κανένα άλλο!
Και αυτό πρέπει ανάμεσα στα άλλα να διδάσκεται σήμερα!
Και εμείς λέμε το ελληνικό πνεύμα με το όπλο που διαθέτη αυτό της γλώσσας, που είναι δώρο άνωθεν απτό ουρανό δηλαδή, τους ήλθε απευθείας, άμεσα σαν κληρονομιά !
-Δεν είναι τυχαία ότι ήταν οι καλύτεροι τεχνίτες στον κόσμο, αυτό το πνεύμα τους επεκτείνονταν μέσο των τεχνών τους. Και των μαθηματικών, (Πυθαγόρας) εφαρμοσμένο στα θέατρα και τα Ασκληπιεία,
και στο πολίτευμα τους, που κανένα λογικό έθνος δεν μπορεί μέχρι τώρα να το αμφισβήτηση .
Άμεσα σχεδόν κατευθείαν, από άλλες ψυχές,
-Είναι κληρονομιά .
Κληρονομιά γιατί; Γιατί φαίνεται, οπωσδήποτε ότι είναι εκείνη η γλώσσα που, ... το μεγαλύτερο, θα λέγαμε, καλλιτέχνημα , να το πάρουμε κι έτσι, γιατί τα γράμματα είναι, σύμβολα . Το μεγαλύτερο καλλιτέχνημα που προσαρμόστηκε στην παγκόσμια θεία μουσική, είναι τα γράμματα ... Την θεία μουσική και τα μαθηματικά όπως έλεγε κι ο Πυθαγόρας. Δηλαδή ο κόσμος είναι φτιαγμένος με μαθηματικούς κανόνες . Αυτοί οι κανόνες δένονται με την μουσική, και επομένως έχει αποδειχθεί, και με την ελληνική γλώσσα . Επομένως αυτό, είναι, πανάρχαια γνώση των ανθρώπων. Γιατί λιπών να το κρύβουμε σήμερα;!
Αυτό που τώρα λέμε, θα προωθηθεί από ανθρώπους, που, ασχολήθηκαν και με την τέχνη, αλά που βαθιά μέσα τους, πάλεψαν για την θέοση, για να πλησιάσουν προς τη γνώση του θείου ! Επομένως μέσα μου, και το γνωρίζουν όλοι, δεν ξέρω για σένα , για μένα οπουδήποτε, υπήρχε πάντοτε η σεμνότητα, η ταπεινότητα, ταπεινοφροσύνη, δηλαδή, είναι κάτι που, οποιοσδήποτε στο μέλλον θα το βλέπει, κατά την παρουσίαση αυτών των απόψεων, και του βιβλίου αν λέμε να τυπωθεί, και θα τυπωθεί γιατί πρέπει να τυπωθεί, θα το διαπιστώνουν στο πρόσωπο μας, !
Ότι αυτά που λέμε δεν είναι αρλούμπες , δεν είναι λόγια αέρος μα είναι πράξη , πράξη που έχει γίνει (στο παρελθόν και κρύβεται απ το παρόν). Αυτή την πράξη, αποτυπωμένη στον απλό τρόπο της καθημερινής μας ζωής),
όσοι, επιθυμούν ας την δουν, ας συμπορευθούν, και δεν θα χάσουν και τίποτα! Όποιος θέλει δεν θα χάσει, δεν θα χάση, μπορεί να να χάση κάποιο κότερο, χα χα, μπορεί να χάση κάποια βίλα, χα χα, κτλ, ...αν τα έχει κάποιος αυτά μπορεί να βοηθείση!
.......................................................................................
Απόψεις.! {Συνεχίζεται}


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

HTML

Powered By Blogger