Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ



ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Συζήτηση μεταξύ των, Νίκου και  Δημήτρη,
..-Λέγε, σ ακούω
-Στην εποχή μας όπως πάνε τα πράγματα, γι έναν άνθρωπο όπως του λόγου μου που θέλει να ζει ισορροπημένα χωρείς στρες και πολύ άγχος, είναι να κάνω χρίση της τεχνολογίας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
..-Μ΄ αρέσει και μένα η τεχνολογία
-Απ την στιγμή που ο άνθρωπος έσκαψε, χάραξε το πρώτο γράμμα ‘έβαλε τις βάσεις για το κομπιούτερ, δεν το ήξερε, όμως το είχε δημιουργήσει. Ήταν η αποτύπωση των συναλλαγών και της πληροφορίας του, σε έναν άλλο αντικείμενο , σε έναν χώρο έξω απ αυτόν, και επίσης, η επεξεργασία τους, όχι μες στο κεφάλι του, να ψάχνει να θυμηθεί και να μπερδεύεται, αλά έχοντας τα γραμμένη εκεί και ασφαλισμένα , σε ένα χώρο έξω απ αυτών, να τα χρησιμοποιήσει όποτε αυτός τα χρειαστεί, χωρείς τον φόβο να τα ξεχάσει .
Αυτό, τον βοήθησε να ξεκινά από εκεί που σταμάτησε κάποια εργασία , αφήνοντας του χώρο και χρόνο ελεύθερο για πολλά άλλα ενδιαφέροντα προς αυτόν θέματα, ενώ παράλληλα όμως ακινητοποίησε την μνήμη του . (Με αυτό θα ασχοληθούμε αργότερα).
Όλη η ιστορία αφορά την μνήμη που είναι απαραίτητη για την συνειδητότητα μας..
Κατά αυτόν τρόπο (αποτύπωση σε ξεχωριστό χώρο), διευρύνθηκε η μνήμη μας,και έμεινε χώρος απελευθερώνοντας το μυαλό του ανθρώπου ώστε να ασχοληθεί
περισσότερο, και διεξοδικότερα με τις φυσικές δύναμης, και όλες τις μέχρι τώρα επιστήμες, με ποιο σαφή και συγκεκριμένο τρόπο.
..- Μες το κομπιούτερ είναι όλα αυτά!; ε;
-Βέβαια αυτό που συμβαίνει δεν είναι τυχαίο, είναι…
..-Είναι αναγκαιότητα
Είναι μια αναγκαιότητα να απελευθερωθεί ο άνθρωπος μέσο της ύλης για να μην αναφέρουμε την ανάγκη του για αιωνιότητα μέσο των δεδομένων του.
Είναι η προσπάθεια του να απελευθερώσει το πνεύμα του αποθηκεύοντας τα δεδομένα σε ένα κουτί. Ούτε πάπυροι ούτε βιβλιοθήκες εκεί και εδώ, μα στον χώρο που μένει, ή μαζί του, σε ένα μικρό κουτάκι. Συμπιεσμένος χώρος έτσι και χρόνος, για την στιγμή που θα αποφασιστεί να ενεργοποιηθεί οποιαδήποτε πληροφορία όποτε την χρειαστούμε.
Βάζοντας όλα τα άγχη του και τις αναζητήσεις του σ αυτό το κουτάκι και όχι στον εγκέφαλο του πλέον, ο ίδιος ασχολείται με τις περαιτέρω μελέτες του, κερδίζοντας όλο και περισσότερο χρόνο, ανησυχώντας μόνο για την ενέργεια , τον ηλεκτρισμό η τις μπαταρίες … και εδώ καταλαβαίνουμε το πόσο σημαντικό είναι ή αποθήκευση όχι μόνο τον πληροφοριών μα και της ενέργειας που χρειάζεται για να γνωστοποιηθούν.

Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα πράγμα δίχως συναισθηματικές αλληλεπιδράσεις , πονηριά, δόλος, αλτσχάϊμερ, αποκτά μια επικίνδυνη εγκυρότητα του αλάνθαστου που θα αποτελέσει και τις σπαζοκεφαλιές της επερχόμενης γενιάς.
..-Είναι ένα εργαλείο
-Ναι
..-Το ξέρω
-Απέναντι σ αυτό κάθε άνθρωπος οφείλει να είναι συνειδητά αποστασιοποιημένος να γνωρίσει ότι τα εργαλεία δεν τα προσκυνούμε μα ούτε και τα καταστρέφουμε.
Αλά τα χρησιμοποιούμε.
Και προφανώς δεν κάνουμε το λάθος των αρχαίων και εν γένει εξουσιαστών , να τα χρησιμοποιούμε σαν όπλα ενάντια στο ίδιο μας το είδος. Το ανθρώπινο είδος.
..-Θέλω να το καταλάβω αυτό..
……..συνεχίζεται

1 σχόλιο:

  1. [size=72][color=red][url=http://www.go4you.net/go.php?sid=24]ENTER ON SOFTWARE PORTAL[/url][/color][/size]

    [size=46][color=red][url=http://www.go4you.net/go.php?sid=24]DOWNLOAD SOFT![/url][/color][/size]

    [img]http://www.istockphoto.com/file_thumbview_approve/4762671/2/istockphoto_4762671-software-box.jpg[/img]

    [size=46][color=red][url=http://www.go4you.net/go.php?sid=24]OEM SOFTWARE[/url][/color][/size]

    [size=72][color=red][url=http://www.go4you.net/go.php?sid=24]DOWNLOAD SOFTWARE[/url][/color][/size]

    [size=72][b]Load drugh software programms to [/b][/size]
    [size=72][b]Cheap drugh soft [/b][/size]
    [size=72][b]Buy drugh soft programms to Mac[/b][/size]

    http://www.google.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

HTML

Powered By Blogger